top of page

Fotografiranje dojenčka z družino

Fotografiranje dojenčka

In dojenčki so tako posebni, tako hitro odraščajo, da je vsak trenutek z njimi dragocen

"Tako majceni,

a tako mogočni."

Vsekakor je vsako obdobje, ki si ga zamislite vredno zabeležiti v obliki fotografij.

Fotografiranje dojenčkov je po mojem mnenju tako zelo pomembno. V vseh svojih letih dela še nisem srečala starša, ki se ob pogledu na svojega otročka ne bi spraševal, kam je pobegnil čas in kako je mali zakladek tako hitro zrasel. In res je. V prvem letu se dojenček spremeni bolj kot se kdajkoli potem.

Na fotografiranje so vabljeni vsi dojenčki, saj je vsako obdobje dragoceno na svoj način. Vseeno pa lahko rečem, da je najboljša starost za fotografiranje dojenčka 7–10 mesecev, saj začnejo takrat kazati svoje zametke osebnosti in odkrivajo veliko novih veščin. Prav všeč mi je, kako se igrajo s svojimi nogami, se obračajo iz hrbta na trebušček, se kobacajo in raziskujejo sebe ter okolico. Običajno tudi sedijo že sami, kar je zelo srčkano, saj se pokažejo čudovite otroške oblinice. Te tako hitro izginejo, ko dojenčki shodijo, zato jih je čudovito ujeti v brezčasen spomin.

S fotografijo dojenčkov želim ujeti njihovo osebnost in njihovo vsako najmanjšo posebnost, ki jih dela unikatne - od njihovih debelušnih prstkov na nogah do vrha glave z vsemi mehkimi, šopastimi lasmi.

 

Tudi za rekvizite je poskrbljeno, saj je moj studio poln čudovitih majhnih dizajnerskih oblačil in naravnih lesenih igrač.  

Fotografiranje dojenčka

Dojenčke želim v fotografijo ujeti takšne, kot so - brez prisilne poze, brez nastavljenih položajev. Samo vaš dojenček, raziskovanje, pustolovščine in zabava.

 

Ker je moj fotografski studio preprost in odprt, se lahko vaš otrok prosto giblje. Njihova radovednost je zelo fotogenična. Zato rada pustim, da fotografiranje teče skupaj z vsem, kar se odločijo početi. Lahko se igrajo z otroškimi lesenimi igračami, se plazijo naokoli, sprehodijo do mamice ali očka, plešejo ali pokajo mehurčke. To pomeni, da bodo vaše fotografije predstavile neverjetno osebnost vaših dojenčkov in označile te dragocene mejnike. Dojenčkovi pravi nasmehi in njihovi posebni izrazi bodo ujeti za vedno. Še posebej v objektiv rada lovim njihove male obrazke, ko se osredotočijo na nekaj novega, nepoznanega. Preprosto čudovito.

 

Torej vidite, zato je zame fotografija dojenčkov tako čudovita. Vašega otroka posnamemo takšnega, kot je v resnici. Popoln.

bottom of page